2017-07-12 Nincs hozzászólás dimenzio Events

TERVEZETT PROGRAM:

III. Strand Salsa OB és Salsa / Bachata népszerűsítése 2017. Ha nem szeretnél versenyezni,akkor is várunk nézőként vagy táncosként a homokos pályán kialakított tánctéren. Élőzenekar LOBO LATINO, LIVE CONGA, Strandolás, Táncolás, Koktélozás, Party hangulat, Salsa… kell ennél több?…

Versenyen indulóknak kiírás, versenyszabályzat:
III. Strand Salsa Országos Bajnokság 2017.
Verseny napja: 2017. július 22. szombat 14:00-19:00
(esőnap: július 30. vasárnap 14:00-19:00)
Helyszíni nevezés 12:30 órától 13:30 óráig, elfogadunk a helyszínen is nevezést!
Verseny helyszíne: 8640, Fonyód, Panoráma Strand (volt Sándortelepi Strand) Fürdő utca, homokos focipálya

Regisztráció: A versenyzők és a csoportok a versenyhelyszínen történő megjelenés és a regisztráció után rajtszámot kapnak.

Tervezett program:
http://dimenziotse.hu/category/events/
www.facebook.com/strandsalsaob

Folyamatos információk:
https://www.facebook.com/events/176036419573257/

Kategóriák:
1) Kezdő Salsa páros (alap tánctudással rendelkezik, 2016-ban vagy 2017-ben kezdett)
2) Haladó Salsa páros (már régebb óta táncol vagy 2013 ,2014 vagy 2015-ben kezdett)
3) Profi Salsa páros ( 2012-ben vagy előtte kezdett el táncolni, leendő vagy volt versenyző, nevezhet diák-diák, tanár-diák, tanár-tanár páros is)
4) Salsa Rueda Kis Csoport (4-6 pár közötti létszám, fiú-lány párok)
5) Salsa Rueda Nagy Csoport (7-12 pár közötti létszám, fiú-lány párok)
6) Kezdő Bachata páros (alap tánctudással rendelkezik, 2016-ban vagy 2017-ben kezdett)
7) Haladó Bachata páros (már régebb óta táncol vagy 2013,2014 vagy 2015-ben kezdett)
8) Profi Bachata páros ( 2012-ben vagy előtte kezdett el táncolni, leendő vagy volt versenyző, nevezhet diák-diák, tanár-diák, tanár-tanár páros is)

Több kategóriában is lehet indulni egy párosnak, fiúnak vagy lánynak, lehet indulni Salsa Ruedában, Páros Salsában vagy páros Bachata-ban is, más partnerrel is lehet versenyezni, de akár több Rueda csapatnak is a tagja lehet egy fiú is vagy egy lány is.
Fontos, hogy páros táncoknál mindenki a szintjének megfelelő kategóriába nevezzen!
A rendezők várják a táncklubok, egyesületek vagy salsa csoportok vezetőitől a nevezéseket, de akik nem tartoznak jelenleg sehová sem, táncklubtól és egyesülettől függetlenül is lehet nevezni erre a party hangulatú versenyre.

Versenyen indulóknak nevezési díj: NINCS
Nézőknek, kisérőknek a strandra érvényes belépőjegy árakon lehet belépni.

Több kategóriában történő nevezés esetén a helyszíni regisztrációnál jelezni kell a szervezők felé, hogy melyik kategóriában indul még a táncos.

Előnevezési határidő július 19. szerda déli 12:00 óráig meghosszabbítottuk a táncosoknak a versenyekre, a tervezhetőség végett, nevezzetek, jelezzétek felénk indulási szándékotokat a különböző kategóriákban.
Ezen időpont után történő nevezés vagy az adott napon a helyszínen történő nevezés esetén a szakmai vezető kompetenciája a nevezés elfogadása a forgatókönyv kialakítása és a létszám miatt.
Természetesen az elmúlt évek sikereinek megfelelően a helyszínen, az adott napon is elfogadunk nevezést,de aki nem lesz péntekig a nevezettek listáján, azoknak belépőjegyet kell majd fizetniük a strandra a beléptetésnél.

Belépőjegy: VERSENYZŐKNEK INGYENES! Kisérőknek, nézőknek belépőjegyes.

Konferáló szöveg: Versenyzőkről, Csoportokról
A versenyzők és a csoport vezetők a rendezők felé magukról elmondható szöveget küldenek előre, pl. kik vagyunk, hol tanulunk/tanultunk táncolni…stb), amelyből a műsorvezető információhoz juthat a konferálásnál.

A páros salsa versenyen javasolt stíluselemek:
– Kubai Salsa Casino,
– Son Cubano
– L.A. Salsa
– Puerto Rico Salsa
– New Yorki vonalas Salsa
– Kolumbiai salsa, Dél-amerikai
– Reggaeton elemek

A Salsa Rueda versenyen javasolt stíluselemek:
– Santiago de Cuba
– Havanna
– Miami style

A páros bachata versenyen javasolt stíluselemek:
– dominikai Bachata, a tánc karaktere karib stílusú

Akrobatika/Emelések:
Akrobatika és emelés NEM engedélyezett a bemutatandó páros vagy csoportos koreográfiákban, a bevonulásnál, meghajlásnál és a kivonulásnál sem engedélyezett.

Zene / Kategóriák
Páros Salsa és Páros Bachata – min. 2 perc – max. 3 perc élő zenével

Salsa Rueda Kis és Nagy csoport – min. 2,5 perc – max. 4 perc élőzenekarral vagy hozott zenével, a zene karakterének tipikus salsa ritmusúnak kell lennie, a bemutatkozásnál élőzenekaros táncolás

Pontozóbírók:
A rendezők által előre felkért táncos szakemberek.

Pontozóbírói szempontok:
zeneiség, koreográfia, összkép, térhasználat, előadott mozdulatok, karakter, összhang, egységesség

Eredményszámítás a skating system alapján, a döntőben helyrepontozás.

Díjazás:
Döntős helyezetteknek oklevél, érem, kupa, egyéb nyeremények (vacsora meghívó, balatoni hétvége, sétahajózás, egyéb tárgynyeremények).

Rajtszám
A rajtszámot a helyszínen kapják meg a versenyzők. A rajtszámot jól látható módon kell felhelyezni, a páros salsában és bachata-ban a fiú, Salsa Ruedában a vezető táncos viseli.
Helye: Hátul a hát közepén vagy nadrágszárra erősítve (biztosítótű legyen mindenkinél)

A verseny forgatókönyve július 19. szerdától lesz elérhető és letölthető.
Több kategóriában induló versenyzők részéről kérjük előre jelezzék, hogy melyik számokban táncolnak még, hogy a forgatókönyv ennek figyelembevételével készülhessen el. Páros salsa és bachata táncokban, valamint Salsa Ruedában lehet más és más partnerrel is versenyezni!

A páros versenyek élőzenével lesznek lebonyolítva, játszik a LOBO LATINO zenekar Zalaegerszegről.
A Salsa Rueda verseny élőzenekarral vagy hozott CD-vel kerül lebonyolításra, a csoportoknak a vezénylővel erre kell megoldaniuk a programjukat.

Verseny tervezett lebonyolítási menetrendje a versenyzők és a csoportok számára:
1. páros versenyzők érkezéskor regisztráltatják magukat, a Salsa Rueda csoport vezetők egyeztetik az előre leadott névsort, létszámot
2. a Salsa Rueda csoport vezetők megkeresik a LOBO LATINO zenekart és megbeszélik velük a zenei számot vagy a kész zenei CD lemezt leadják feléjük audio vagy mp3 formátumban, 1 db CD-n 1 db zenei szám lehet rajta.
3. 14:00-14:45-ig gyakorlási lehetőség, 14:45-től a forgatókönyvnek megfelelően a versenyzők fellépő ruhában várják a műsorvezető konferálását
4. a műsorvezető felkonferálása és a zene megszólalása után minden páros elkezdi a táncot, ha szükséges lesz a létszám miatt,akkor több tánc körben lesz a verseny, ruedában minden csapat önállóan saját zenére mutatja be a koreográfiát
5. páros táncoknál több pár nevezése esetén elődöntő,döntő, nagyobb létszámnál elődöntő vagy akár selejtező fordulókban lesz a verseny, Rueda-ban is hasonlóan.
6. a zenei szám végén meghajlás és levonulás a tánctérről
7. a verseny végén valamennyi döntős versenyző páros és csoport felkészül az eredményhirdetésre

Öltözőhelységek:
A versenyzők az erre a célra kialakított helységekben öltözhetnek.

Rendezőség/Szakmai vezető:
A rendezőség segíti a verseny minél gördülékenyebb lebonyolítását. A versenyzők figyelemmel kísérik a versenyen a tánctérre történő behívást a rendezők által kijelölt személlyel. Bármilyen kérdéssel vagy észrevétellel kapcsolatban a szakmai vezetőt keresik.

Műsorvezető
A forgatókönyvnek megfelelően a versenyzők produkcióját felkonferálja, vezeti a verseny menetét, ill. minden a versennyel kapcsolatos hivatalos bejelentés rajta keresztül történik.

Tánctér
A tánctér: 40X20 m homokos talajon belül lesz kialakítva 20X12m tánc terület
A tánctér borítása: a fonyódi strandon található homokos foci pályán, ennek megfelelően mezítláb táncol mindenki (balett cipő használata engedélyezett).

Fényviszonyok:
A helyszínen mivel a verseny nyári délutáni időpontra van tervezve, ezért ezt a szempontot fontos figyelembe venni,hogy szabadég alatt, napsütésben történik a verseny lebonyolítása. Eső esetén a verseny NEM kerül megrendezésre.

Kellékhasználat:
A versenyen kiegészítő kellékek használata engedélyezett, pld.kalap, sapka, kendő, sál, de minden olyan eszköz használata, amely balesetveszélyes lehet pld.: égő cigaretta, szivar, gyertya, tűzijáték…stb, TILOS

Táncruhák:
A versenyzők egyéni, tetszőleges kosztümben, bármilyen díszített vagy nem díszített ruházatban léphetnek a homokos talajú tánctérre.
Fontos!
Mivel szabadtéren kerül lebonyolításra a verseny és napsütéses idő várható, gondoljon mindenki arra, hogy olyan színű és fazonú fellépő ruhában jöjjön, amely a fényviszonyokban és az esetleges melegben is viselhető.

Zenei újrakezdés:
Ha szükséges, akkor a szakmai vezető megítélésétől függően a versenyzőknek újra kell kezdeniük a versenyprogramjukat, pld. zenekari vagy technikusi hiba vagy lemaradt a páros az adott körben. Legfeljebb egy újrakezdés engedélyezett egy tánc körben.

Magatartás/Viselkedés:
A rendezőség minden versenyzőtől, induló csoporttól, vezetőtől, kisérőtől elvárja a sportszerű viselkedést. Kizárják a versenyből azt a párost vagy csoportot, amelyik bármilyen módon, de szándékosan zavarja a versenyt.

Sérülés
A versenyzők a helyszíni nevezésnél vállalják és megértik, hogy a versenyen való indulás esetlegesen sérülésveszéllyel járhat, főleg a homokos talajon történő táncolás miatt, ezért sem a verseny rendezője, sem a helyszín, sem a szakmai vezető nem vonhatók felelősségre esetleges sérülés, vagy a versenyen való részvétel bármilyen egyéb káros következménye esetén.
Az induló csoportok vezetői vállalják, hogy tájékoztatják a csapat minden tagját erről a tényről.
Ha a verseny alatt a versenyző, megsérül, akkor a versenyző vagy a csoport vezetője kötelezően jelenteni a balesetet vagy betegséget a verseny szervezőinek, hogy azok mihamarabb intézkedhessenek az orvosi ellátásról. A versenyző nevezésével kijelenti, hogy a verseny indulási feltételeit elolvasta, megértette és azokat magára és a csapatára nézve, kötelezőnek ismeri el.

A Strand Salsa Bajnokságra a nevezés:
1) Páros táncokhoz fiú-lány név, elérhetőség (telefon,e-mail) város, klub, egyesület neve, ha nincs klub,egyesület tartozás, akkor nem szükséges megadni
2) Salsa Rueda csoportoknál melyikben szeretnének indulni (Kis csoport, Nagy Csoport) fiú-lány nevek, koreográfus vagy vezető neve, elérhetőség (telefon, e-mail) város,klub, egyesület neve, ha nincs klub,egyesület tartozás, akkor nem szükséges megadni,

Nevezés e-mail: dimenzio91@gmail.com
Szakmai vezető: Futó Károly Tel: +36 70 590 7075

Facebook oldal: www.facebook.com/strandsalsaob

A rendezők a változtatás jogát fenntartják!

www.magyartenger.com  Kft.

szervező

 

Futó Károly

szakmai vezető