2024-04-09 Nincs hozzászólás dimenzio Events

A Szenior Tánc a győri Dimenzio TSE új szakterülete, amely 2023-ban indul újra, egy olyan mozgásprogram, amely az idősödő szervezethez illeszkedő kíméletes sporttevékenység. A mozdulatok és a mozgásformák egyszerüek és letisztultak, bárki tudja követni és nagyon jól érzi magát tánc közben is. A táncos foglalkozások 30 percesek, max 40 perc, mivel itt is a fokozatosságról beszélünk, hétről hétre fejlődik minden szervezet, az órán a figurák, a lépések sokszori ismétlődésekkel lettek kialakítva, a test pedig hétről hétre egyre jobb állóképességet mutat majd, még idősebb korban is!

Egyre több tudományos kutatás igazolja, hogy a rendszeres táncolás csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát. Tudjuk, hogy a memória romlása során a zenei memória az, mely legtovább fennmarad, így kiemelt szerepet kapnak az ismerős, időközönként ismétlődő zenék, ezzel is segítjük az emlékezet fenntartását. A zene és a tánc örömforrás, önbizalom-erősítő, közösségteremtő erővel bír, erősíti a szociális kapcsolatokat.

Fájdalomcsillapító hatású, segít kilábalni a depresszióból. Az óra részét alkotják a kör, a páros táncok, a vonaltánc, a blokktáncok és ülőtáncok!

Észrevétlenül fejlődik az egyensúlyi- és koordinációs készség, az orientáció. Csoportos és közösségi táncolásról beszélünk. Nem igényel előzetes tánctudást. Nincsenek elvárások, előfeltételek, így bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz. A rövid koreográfiák megtanulása nemcsak fizikai, hanem szellemi aktivitást is biztosít, úgynevezett agytorna, mely fejlesztő hatású.

A jelentkezés elindult, várjuk a 60+ felettiek érdeklődését.

Tel/SMS: +36 30 936 0878 // e-mail: dimenzio91@gmail.com