DIMENZIÓ Táncklub története

A Dimenzió Táncklub 1991.május 8-án alakult, tanfolyamot végzett fiatalokból 81 fővel, Kissné Pusztai Gabriella és Futó Károly vezetésével a Kovács Margit ÁMK-ban ( Győr, Répce u 2. ), ahol mind a mai napig megtalálható a tánccsoport. 1991 nyári tánctábora után ,ősztől már az ország különböző táncversenyein is megtalálhatóak voltak a Dimenziós táncosok, mint versenyzők és azóta színesítik bemutató műsorokkal is a rendezvények, a bálok, a kiállítások és a különböző események programjait.

A táncklub fő profilja a 10 TÁNC, a STANDARD és LATIN-AMERIKAI táncok alkalmazása, Formációs és Party táncok a Világtánc programja alapján, 2006-tól a KUBAI SALSA KLUB, 2010. májusától a ZUMBA fitness program, 2013-tól az Argentin Tangó és 2017-től a BACHATA KLUB is a repertoár között szerepel.

Több generáció táncosai, versenyzői 1991-től számos sikert mondhatnak el magukról páros és formációs műfajban. A táncklub versenyzői 1991 óta évente többször folyamatos technikai képzéseken, előadásokon, táborokon vehetnek részt. A tánccsoport 2001. márciusától egyesületi formában működik, mint nonprofit társadalmi szervezet.

Az utánpótlás csoportba 10 éves kortól várják a fiúkat, lányokat, akik kedvet éreznek a társastánc iránt, ezzel erősítve az utánpótlás helyzetét. A versenytáncos szint alapozása, technikai tudás gyarapítása, bemutatók, fellépések, versenyzési lehetőség kialakítása a fő célkitűzés napjainkban.

Dimenzió Táncklub 1991 nyári tábor

Dimenzió TSE 1991-es nyári tábora

A 2000-ben alakult felnőtt-senior hobby klub tagjai szerves részét képezik a Dimenzió TSE közösségének, amit a klubszerű légkör, barátias hangulat jellemez, a csoportba a jelentkezés jelenleg is folyamatos. 2006 óta az egyesület munkájában újdonságként megtalálható a KUBAI SALSA is, amely először a DARIUS SALSA KLUB-ként vált ismertté,majd 2011-től napjainkig a PIRATE SALSA KLUB-ként létezik.

2010. áprilisától pedig a világ legújabb trendjét is bevezette a Dimenzió TSE, amelynek a neve a ZUMBA. Ez táncos-fitness program, amelybe a több mint 25 éves latin táncos tapasztalat került bele fitness elemekkel kombinálva, jelenleg is a népszerűsítésén dolgozik az egyesület, mivel a jövő tömegsportjaként kezeli ezt a műfajt.

1996-ban a Kovács Margit ÁMK-ban ünnepelte 5 éves Jubileumát egy Gálaműsor keretén belül a Dimenzió Táncklub.

2001-ben egy vacsorás Gálaműsorral ünnepelte a Gyertyafény étteremben 10 éves jubileumi fennállását a Táncklub.

2006-ban a Magvassy Mihály Városi Sportcsarnokban ünnepelte a Dimenzió TSE egy Gála műsorral megalakulásának a 15. évét, amelyet a nézők a DUNA TV-ben később többször is felvételről láthattak. A Jubileumi Gálaműsoron, ahol megjelentek az elmúlt 15 év táncosai, bemutatókkal színesítették az estét, a jelenleg is a klubban táncoló junior,ifjúsági,felnőtt és senior korosztályú hobby és versenyző táncosok is elbűvölték a nézőközönséget a sportcsarnokban.

2011-ben a Kovács Margit ÁMK-ban tartotta az egyesület egy Gálaműsor keretén belül a 20 éves Jubileumot, ahol felléptek a Kubai Salsa, a Zumba, a Hip Hop, a standard és a latin-amerikai táncokkal a hobby és versenyző táncosok.

2016. november végén tartotta az egyesület a 25 éves JUBILEUMI TALÁLKOZÓT,ahol megjelentek az alapító tagokból többen is, az elmúlt 25 évben a klubban megfordult vagy azzal kapcsolatba került személyek jöttek el a rendezvényre és számos élmény és emlék került szóba  a tánc területén, amelyet egy reggelig tartó táncpartyval ünnepeltek meg.

1991-től napjainkig a sikeres oktatói munkának köszönhetően a Dimenzió Táncklub Győr egyik legismertebb táncos klubjává nőtte ki magát, amit 1991 óta az évente rendezendő színvonalas táncversenyek tettek még ismertebbé és a 2008, a 2009 és a 2010-es IDSF GYŐR OPEN Nemzetközi Standard & Latin-amerikai Táncversenyek tették még felejthetetlenné az egyesületet, ezzel pedig Győr városát. Az egyesület a hobby és a versenyző táncosaival a különböző rendezvényeken, bálokon és eseményeken bemutatóikkal és tánc műsoraival gazdagítják Győr kulturális életét.

video1 – a Dimenzió TSE táncosai a Latin-amerikai Táncok Világbajnokságán Bremerhavenben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ (pdf)  – Dimenzio Tánc Sport Egyesület

Adatkezelési-tájékoztató DIMENZIÓ 2016.11.30.

ADATKEZELÉS HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT (pdf)

Adatkezelés Hozzájáruló Nyilatkozat-2016.11.30.

Copyright© by SlamDesign